Caledonian kanal

 


 

 

 

Første overnattingen i kanalen hadde vi ved Fort Augustus. Ett lite samfunn midt inni Skottland, rett etter Loch Ness og jeg må bare opplyse om at Nessi var hverken mulig å få øye på, kalle frem eller noe som helst. Hun har ferie helt klart. Dette er starten på Loch Ness

Landskapet er veldig likt Norge, skogkledde grønne åser og utrolig grønt. Vi var på en restaurant i går og spiste middag, det skipperen bestilte og spiste var Haggis.. det er med andre ord kuvonn med diverse ting inni. Visuelt ser det ut som lungemos. Dette er sikringskost, bondekost, kraftig mat. Jeg bestilte kylling og den ble servert med med masssssse ost på toppen! Jeg skrapte av all osten før jeg startet å spise.

Tirsdagsmorgen satte jeg den første brøddeigen på denne seilturen. De brødene tror jeg blir gode. De skal heve seg mens vi går sluse opp til Loch Oich

Heving av grovbrød

 

 

 

 

 

 

Når vi var kommet opp alle seks slusene er brødene ferdig stekt.
Men jeg må gå litt tilbake, i det jeg skulle starte med brøddeigen, banken det på Oda, det viste seg å være Bob, en seiler bak oss i en leiebåt (motorbåt :-). Jeg fortalte at det var min mann som var medlem av KNS og engelskmenn er jo rojalister på sin hals.

Det endte med at han kom med masse gode råd til vår seilingsrute lang vestkysten av England og til og med var vi velkommen å ringe han og fruen når vi var i områder vest for Liverpool. Morsomt. Men som de fleste av dere kanskje vet så er skippern om bord i Oda veldig god i engelsk. Selv innfødte tror ikke han er norsk – så til min fordel så drar jeg litt ned inntrykket… men men slik er det. Bildet ble litt blørete pga nå måtte vi kaste loss raskt, vi skal opp i slusen og jeg fikk ikke stilt inn kamera riktig. Men det er viktigere å fortelle om livet vårt enn innstilling på kameraet.

Ellers så er det mange spesielle navn på disse slusene og noen av dem er ikke like lett å utale, som denne:

 

 

 

 

Hvordan man skal forholde seg til å gå inn i slusene gjøres etter instruksjon fra Lock  Keeper (slusevakten),men ikke alle følger dem som her. Vi møtte dem to ganger til og de var ikke skandinaver eller engelske, de kom østfra.

De dro avgårde videre som om de kjørte bil 🙂
ja ja slik går nå dagan

 

 

Dette innlegget ble publisert i Langtur 2017-2018. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Caledonian kanal

  1. Per Olf sier:

    Dessuten! Denne dag ha rederinna bursdag!!! Så gratulerer med dagen også her på bloggen Liv-Marie 🙂

Det er stengt for kommentarer.